LED چیست؟
لامپ الایدی ( LED ) نوعی از لامپ های حالت جامد است که از دیود نورافشان برای روشنایی، استفاده میکند. این لامپها که در ابتدا بیشتر به عنوان یک چراغ قرمز رنگ در درون دستگاههای الکترونیکی کاربرد داشتند. با توجه به مصرف برق کم نسبت به سایر لامپها، عمر بسیار بالا و فناوری جدید ساخت به رنگ های دیگر توانستهاند جای خود را در صنعت روشنایی در دنیا باز کنند.
بازده و کارای
لامپ های LED کارایی و طول عمر و بازده انرژی بالایی دارند که چند برابر لامپهای رشتهای است.
از دیگر لامپهای فلورسنت ( Fluorescent lamp ) به شکل قابل ملاحظه ای کارآمدتر هستند.
ادعا شده که آنها حتی قادر به انتشار بیش از ۳۰۰ لومن در هر وات توسط برخی از تولیدکنندگان LED هستند. پیشبینی میشود که بازار لامپهای LED در دهه آینده بیش از دوازده برابر شود؛ این رقم از ۲ میلیارد دلار در آغاز سال ۲۰۱۴ تا ۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رشد سالیانه ۲۵٪ داشته باشد.در شاخص بهبود راندمان مصرف نیز از سال ۲۰۱۶ به بعد، میزان مصرف انرژی لامپهای LED به حدود ۱۰ درصد میزان مصرف لامپهای رشتهای رسیده است.
LED مخفف کلمات Light emitting diode است که معنای دیود ساطعکننده نور را میدهد.
دیودهای ساطعکننده نور در واقع جزء خانواده دیود ها هستند که زیرگروه نیمه هادی ها بهشمار میآیند.
خاصیتی که LED ها را از سایر نیمه هادی ها متمایز میکند این است
که با گذر جریان الکتریکی از آن ها مقداری انرژی به صورت نور از آن ها ساطع میشود.
چرا LED؟
کارشناسان معتقدند که لامپ های معمولی یا همان لامپ های رشته ای یکی از مهمترین دلایل افزایش مصرف انرژی و در نتیجه افزایش حجم تولید گاز های گلخانهای در جهان میباشند. بنابراین بسیاری از کشورها، برنامه چند سالهای را برای جایگزینی مدل های دیگر لامپ به جای لامپ های رشتهای تدوین کردهاند تا شاید بتوانند در دراز مدت استفاده از لامپ های رشته ای و به تبع آن حرارت زمین را کاهش دهند. به همین دلیل استفاده از لامپ های کم مصرف، فلورسنت و… مرسوم شد و برخی کشورها مردم را ملزم به استفاده از این لامپ ها کردهاند.
البته ذکر این نکته لازم است که استفاده از لامپ های LED در تولید تلویزیون محدودیت هایی دارد.
یکی از آن ها محدودیت استفاده از این تکنولوژی در سایزهای پایین است.
0 دیدگاه